Καλέστε μας:

22850 24850
Wishlist

Χαρακτηριστικά παιχνιδιού: Πώς μπορούν οι γονείς να καταλάβουν εάν τα παιχνίδια είναι ασφαλή

Τι λένε οι ετικέτες για τα παιχνίδια:

Σχεδόν όλα τα προϊόντα φέρουν ετικέτα σήμερα, αλλά πολύ λίγοι καταναλωτές γνωρίζουν τι σημαίνουν. Μια μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών μπορεί επίσης να βρεθεί στα παιχνίδια. Για να ξέρετε τι αντιπροσωπεύουν, θέλουμε να εξηγήσουμε τα πιο συνηθισμένα εδώ.

Πρώτον, υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνουν την ασφάλεια ενός προϊόντος. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν περιορίζονται στη σφαίρα των παιχνιδιών.


Το CE στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ("Communauté Européenne") και δηλώνει ότι το αντίστοιχο προϊόν αντιστοιχεί στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία. Αυτό αφορά ζητήματα μηχανικής, χημικής και ηλεκτρικής ασφάλειας, αλλά και, για παράδειγμα, τον κίνδυνο πυρκαγιάς κ.λπ. Όλα τα προϊόντα για τα οποία υπάρχουν τέτοιες οδηγίες πρέπει να φέρουν το σήμα CE. Ωστόσο, κάθε κατασκευαστής μπορεί να πραγματοποιήσει αυτήν την επισήμανση με δική του ευθύνη, καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση δοκιμής. Η παραγωγή ελέγχθηκε μόνο από επίσημο φορέα εάν το προϊόν είχε και αριθμό αναγνώρισης.

Υπάρχουν ειδικές ευρωπαϊκές οδηγίες παιχνιδιών για παιχνίδια, EN 71.

Αντίστοιχα, τα παιχνίδια πρέπει να αντέχουν στη δοκιμή πτώσης σε χαλύβδινη πλάκα και δεν πρέπει να σπάνε όταν πέφτει πάνω τους ένα μεγάλο βάρος (δοκιμή πρόσκρουσης). Τα παιχνίδια για μωρά και νήπια υπόκεινται σε ιδιαίτερα αυστηρά πρότυπα. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να περιέχουν χαλαρά μικρά εξαρτήματα που χωρούν σε έναν τυποποιημένο δοκιμαστικό σωλήνα - που ονομάζεται "test throat" - και εάν περιέχουν μικρά εξαρτήματα, αυτά πρέπει να στερεώνονται στο παιχνίδι τόσο καλά ώστε να μην μπορούν να αποσπαστούν ακόμη και υπό υψηλή εφελκυσμό. φορτία (δοκιμή εφελκυσμού). Τέλος, τα παιχνίδια ελέγχονται σε ειδικό τεστ για να διαπιστωθεί αν οι επιφάνειές τους είναι στεγανές στον ιδρώτα και το σάλιο.

    Το σήμα GS σημαίνει "δοκιμασμένη ασφάλεια". Οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οικειοθελώς αυτό το σήμα εάν διαθέτουν ένα μοντέλο των προϊόντων τους δοκιμασμένο από εγκεκριμένο φορέα και αυτός ο οργανισμός πιστοποιεί ότι το προϊόν είναι σύμφωνο με το γερμανικό νόμο για την ασφάλεια του εξοπλισμού. Ο κατασκευαστής πρέπει να πληρώσει για την επαλήθευση.

Εγκεκριμένα κέντρα δοκιμών - TÜV LGA Bayern, DEKRA, VDE

Εγκεκριμένα κέντρα δοκιμών για παιχνίδια είναι τα TÜV, LGA Bayern, DEKRA και VDE. Πολλοί κατασκευαστές υποβάλλουν αίτηση και πληρώνουν οικειοθελώς για αυτόν τον έλεγχο ασφαλείας των προϊόντων τους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια των προϊόντων τους και να είναι δυνατή η ανάλογη επισήμανση τους.


     Η σφραγίδα "spiel gut" είναι σίγουρα η ετικέτα με την ισχυρότερη δήλωση για τα παιχνίδια.
 

Τα παιχνίδια που φέρουν την ετικέτα του ανοιχτού κόκκινου spiel gut συνιστώνται ρητά από το μη κερδοσκοπικό κέντρο συμβουλών καταναλωτών "spiel gut" αφού έχουν δοκιμαστεί από μια διεπιστημονική, ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και από παιδιά. Σε αυτό το τεστ λαμβάνονται υπόψη όλες οι πτυχές: από την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα, το υλικό, την επεξεργασία και το σχεδιασμό, την αξία παιχνιδιού, ακόμη και την περιβαλλοντική συμβατότητα των προϊόντων και την αποφυγή απορριμμάτων στη συσκευασία. Περίπου 500 νέα παιχνίδια δοκιμάζονται κάθε χρόνο.

Μπορείτε να αποκτήσετε μια ενημερωμένη λίστα με όλα τα βραβευμένα παιχνίδια και βιβλία στη διεύθυνση www.spielgut.de

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση

CLose menu